Περιποίηση προσώπου

Μασάζ προσώπου

Υπάρχει κάτι που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης και θα σας κάνει να φαίνεστε πιο φρέσκιες και ξεκούραστες; Μα φυσικά! Ένα ολιγόλεπτο μασάζ προσώπου κάθε βράδυ πριν τον ύπνο μπορεί να κάνει θαύματα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα λαδάκι της αρεσκείας σας ή κάποιο με αντιγηραντικές ιδιότητες, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Τις πρώτες φορές μπορείτε να κάνετε το μασάζ μπροστά σε ένα καθρέφτη και με τα μάτια ανοιχτά μέχρι να εξοικειωθείτε με τις κινήσεις.

Διαδικασία

-Δουλέψτε το λαδάκι στα δάχτυλά σας και απλώστε το με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο.

-Τοποθετήστε τους δείκτες στην εσωτερική γωνία των φρυδιών κάνετε κύκλους αρχικά  γύρω από τα μάτια μετά προς τα πάνω μεγαλώνοντας κάθε φορά την περίμετρο του κύκλου, ώστε να καλύψετε όλη την επιφάνεια του προσώπου.

-Ακουμπήστε τους δείκτες στα μήλα του προσώπου και κάνετε και πάλι κυκλικές κινήσεις χωρίς να τραβάτε την επιδερμίδα. Συνεχίστε τους κύκλους πηγαίνοντας προς τα έξω έτσι ώστε να νιώσετε ότι επηρεάζεται και η περιοχή των αυτιών.

– Ακουμπήστε τις παλάμες κάτω από τους κροτάφους και με μια απαλή κίνηση ανασηκώστε την επιδερμίδα. Κάνετε πέντε επαναλήψεις.

-Τοποθετήστε τους αντίχειρες δίπλα στα ρουθούνια και τα υπόλοιπα δάχτυλα στο μέτωπο. Κρατώντας τα υπόλοιπα δάχτυλα σταθερά στο μέτωπο, σύρετε απαλά τους αντίχειρες από τα ρουθούνια προς τα αυτιά. Επαναλάβετε δύο φορές ξεκινώντας κάθε φορά λίγο πιο μακριά από τη μύτη.

– Τσιμπήστε ελαφρώς και με τα δυο χέρια τις εσωτερικές γωνίες των φρυδιών σας. Έτσι απομακρύνεται η ένταση από το σημείο αυτό που συνήθως συσσωρεύεται.

– Ακουμπήστε τους δείκτες ανάμεσα στα φρύδια και αρχίστε να τους σύρετε προς τα πάνω τραβώντας απαλά την επιδερμίδα που συνήθως δημιουργούνται οι ρυτίδες συνοφρύωσης.

-Πιέστε τη μύτη προς τα πάνω μετρώντας ως το 20. Επαναλάβετε τρεις φορές.

-Τέλος κάνετε απαλά χτυπηματάκια κάτω από το σαγόνι με την ανάποδη της παλάμης.

Μετά ξεβγάλετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και εφαρμόστε τα προϊόντα που συνηθίζετε. Θα δείτε μεγάλη διαφορά τόσο στην υφή και στην σφριγηλότητα όσο και στην λάμψη της επιδερμίδας σας.

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το:
0

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.