Αλλαγή-Εξέλιξη

Η εσωτερική μετακίνηση-εξέλιξη είναι αναπόφευκτη

Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος σήμερα με αυτόν που ήταν πριν ένα χρόνο, ένα μήνα, ακόμα και χθες; Ακόμα και οι πιο απόλυτοι, μεταξύ μας, ανακαλύπτουν κάποια στιγμή ότι έχουν αλλάξη τρόπο σκέψης. Ο άνθρωπος εξελίσεται, η ζωή προχωρά, η φύση αλλάζει. Μαζεύουμε εμπειρίες και γνώση, γνωρίζουμε νέα πρόσωπα, τόπους και καταστάσεις. Νέα δεδομένα. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να πιστεύουμε ότι το μέσα μας παραμένει το ίδιο;

Όποιος έχει κάνει κάποια στιγμή στη ζωή του ψυχοθεραπεία, θα γνωρίζει το εκπληκτικό φαινόμενο αλλαγής οπτικής. Πώς μια ιστορία της ζωής σου το Γενάρη τη διηγείσαι “έτσι” και το Σεπτέμβρη τελείως διαφορετικά. Δεν άλλαξε το γεγονός. Δεν είπες ψέματα σε καμία από τις δύο περιπτώσεις. Απλά τη δεύτερη φορά το βλέπεις αλλιώς. Το ερμηνεύεις αλλιώς. Τα αισθητήριά σου λειτουργούν διαφορετικά.

Μερικές φορές αυτό με κάνει να πιστεύω πως όλα είναι πιθανά.

εξέλιξη σκέψης

George Eliot

Η Μαίρη Αν Έβανς γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου το 1819 στην Αγγλία. Έγινε γνωστή με το ψευδώνυμο George Eliot. Το υιοθέτησε για να έχουν τα έργα της “αντικειμενική” κριτική από το ευρύ κοινό και όχι να φιλτράρονται μέσα από τα στερεότυπα που ακολουθούσαν τις γυναίκες σύγγραφείς της εποχής της.

 

 

 

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το:
0

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.