Μάσκαρα

Μυστικά για ένα τέλειο αποτέλεσμα

Οι βλεφαρίδες μας είναι η κορνίζα των ματιών μας. Μια όμορφη κορνίζα αναδεικνύει τον πίνακα που περιβάλει. Αντίθετα μια λάθος κορνίζα κάνει τον πίνακα αδιάφορο ή και άσχημο. Η μάσκαρα μπορεί να φαίνεται ότι δεν θέλει και καμία τέχνη… Ξεβιδώνω, περνάω τις βλεφαρίδες 1-2 φορές και έτοιμη! Στην πραγματικότητα όμως θέλει και αυτή το χειρισμό της.

Σωστή εφαρμογή

Καλό είναι να περνάμε τις βλεφαρίδες με κινήσεις ζιγκ-ζαγκ και όχι απλά από τη βάση προς την άκρη. Έτσι βοηθάμε τις βλεφαρίδες να ξεχωρίσουν, αλλά και να βαφτούν ομοιόμορφα. Πολλάπλές στρώσεις δημιουργούν ένα πολύ ψεύτικο και συνήθως απόκοσμο αποτέλεσμα, οπότε συνήθως 2 αρκούν. Ανάμεσα στις στρώσεις και προτού στεγνώσει καλό είναι να διαχωρίζουμε τις βλεφαρίδες με το ειδικό χτενάκι. Στο τέλος, κρατώντας το βουρτσάκι κάθετα περάστε τις άκρες για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα.

Σωστή αφαίρεση

Το σωστό ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητο προτού πέσουμε για ύπνο. Ισχύει για όλο το πρόσωπο, αλλά στην περίπτωση της μάσκαρας είναι “υποχρεωτικό”. Όταν υπολείματα μάσκαρας παραμένουν στα μάτια μας, τότε διατρέχουμε τον κίνδυνο ερεθισμών και μολύνσεων. Αλλά και το αισθητικό αποτέλεσμα την άλλη μέρα είναι απογοητευτικό. Με τη νέα στρώση μάσκαρας οι βλεφαρίδες συνήθως κολλάνε ή γεμίζουν κομματάκια. Επίσης, όταν συστηματικά η μάσκαρα παραμένει στις βλεφαρίδες, συνήθως αυτές παίρνουν τα μπογαλάκια τους και φεύγουν (χωρίς να αντικαθίστανται)… Οπότε χρησιμποιούμε απαραίτητα ένα ντεμακιγιάζ ματιών (με βάση το λάδι, αν έχουμε βάλει αδιάβροχη μάσκαρα).

Γενικά

-Ένα λάθος που κάνουμε, όλες σχεδόν, είναι που “τρομπάρουμε” το βουρτσάκι. Βάζοντας και βγάζοντας το βουρτσάκι, το καλλυντικό έρχεται σε επαφή με περισσότερο αέρα κι έτσι στεγνώνει, χαλάει και φυσικά έχει πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής.

fail

-Η επιλογή του χρώματος θέλει επίσης προσοχή. Η τελείως μαύρη μάσκαρα σκληραίνει το βλέμμα, ενώ οι μπλε και πράσινες -ειδικά σε πολύ φωτεινές αποχρώσεις- είναι συνήθως πολύ εξεζητημένες και τραβούν την προσοχή “με το λάθος τρόπο”. Μια ανθρακί ή καφέ μάσκαρα ταιριάζει στα περισσότερα μάτια και συνήθως έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

-Η αδιάβροχη μάσκαρα δεν είναι για κάθε μέρα. Αν δε σκοπεύετε να κολυμπήσετε ή να κλάψετε, καλύτερα να προτιμήσετε το τυπικό προϊόν, αντί του αδιάβροχου. Η αδιάβροχη μάσκαρα, αφαιρείται πολύ δύσκολα και συνήθως βαραίνει πολύ τις βλεφαρίδες, οπότε έχουμε μεγαλύτερη απώλεια τριχών.

-Ο διαχωρισμός των βλεφαρίδων δεν πρέπει να παραλείπεται, αν θέλουμε ένα πιο γοητευτικό αποτέλεσμα. Αν θεωρείτε ότι οι βλεφαρίδες σας χρειάζονται κατσάρωμα, τότε χρησιμοποιείστε το ψαλιδάκι πριν από την πρώτη στρώση μάσκαρας.

-Κι αν μουτζουρωθούμε τι; Συνήθως αν γίνει κάποιο λάθος -αν φτερνιστούμε με το βουρτσάκι στο μάτι πχ…- ακολουθεί πανικός, βιαζόμαστε να διορθώσουμε το “ατύχημα” και συνήθως καταλήγουμε να ξεκινάμε όλο το μακιγιάζ του ματιού από την αρχή. Οκ. Το μυστικό και εδώ είναι η νιρβάνα. Χαλαρώστε. Συνεχίστε το μακιγιάζ σας και αφήστε το “λάθος” να στεγνώσει. Μετά θα μπορέσετε να το διορθώσετε με μία μπατονέτα.

Για άλλη μια φορά η Στέλλα μας διαφώτισε με τις επαγγελματικές της συμβουλές. Ευχαριστούμε!

Για περισσότερα μυστικά μακιγιάζ ανατρέξτε εδώ.

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το:
0

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.